2013. március 12., kedd

Halpogácsa


Csak a megörökítés kedvéért, különben soha nem fogunk emlékezni rá, hogy készítettük. Pedig nagyon jó volt, kár lenne feledésbe menni hagyni. Pár napja láttam egy Gordon Ramsay-műsorban a receptet, csak futólag sikerült ugyan nézni, így azt hiszem, egyszerűsített verzió készült az eredetihez képest (abban kapribogyó és valami pikáns mártás is szerepelt, és talán még sok más is). Azért így is remek lett, a csemete is imádta.

Hozzávalók (12 tenyérnyi halpogácsához):

1 kg fagyasztott tőkehalfilé
a főzéshez 1 ek só, 1 púpos kiskanál kakukkfű, 1 citrom, bors
1/2 kg krumpli
1 nagy csokor petrezselyem, felaprítva
1 púpos kk mustár
1 vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma
só, bors
a panírozáshoz liszt, 2 tojás,

Elkészítés: A tőkehalat felengedjük. Feltesszük annyi vízben főni, amennyi épp csak ellepi, a főzőléhez hozzáadjuk a sót, kakukkfüvet, a szeletekre vágott citromot, a főzőlevet borsozzuk. A halat 10-15 perc alatt megfőzzük, ha langyosra hűlt, kézzel apró darabkákra szedjük.
Közben a krumplit megfőzzük, áttörjük. Az áttört krumplit hozzákeverjük a halhoz, a petrezselyemmel, mustárral ízesítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk. Tenyérnyi pogácsákat formázunk belőle, klasszikus módon panírozzuk.
Előmelegített, 190 fokos sütőben, kissé olajozott sütőpapíron 20-25 perc alatt pirosra sütjük a haldarabokat, az idő háromnegyedénél megfordítjuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése