2010. február 20., szombat

Erdei-gyümölcsös, tejszínes joghurtkrém, Blanka módra


A Főzőiskolában megint mozgalmas napunk volt. A képen Blanka látható ezzel a csodálatos joghurtkrémmel, mely a következőkből áll:
300 gr fagasztott erdei gyümölcs
2 nagy doboz natur jogurt
2 dl habtejszín
1 dl kifacsart narancslé
1 csomag zselatin
3-4 evőkanál cukor
1 dl víz
A fagyasztott gyümölcsből néhány szemet félretettünk a díszítéshez, és a többi gyümölcsöt /természetesen már felengedve/ megturmixoltuk, 2 edényt használunk, az egyikbe a gyümölcsmassza, ehhez hozzáöntjük az egyik joghurtot, és 2 ek. cukrot, a másikba a sima fehér joghurtot 2 ek. cukrot, a zselatin 1 dl vizzel kikeverjük, egy pici állni hagyjuk, majd langyosítjuk, amikor elolvadt, fele-fele a tálakba kerül. Felverjük a habtejszínt /Hulala növényi/, majd belekeverjük óvatosan a fehér joghurthoz, a gyümölcsöshöz hozzáöntjük még a narancslevet. Egy jénaiba rétegezzük, előszőr a gyümölcsöset, rá a fehéret, majd megint a gyümis, és a fehér.
Egy villával össze-vissza húzkodjuk, hogy ilyen csikoska legyen, majd a félretett gyümölccsel díszítjük. Nagy-nagyon üde, és finom volt!

1 megjegyzés:

  1. Kedves Gyöngyi!

    Nagyon aranyos Tőled, hogy lefényképezted és felraktad a netre a pénteki finomságokat! Mintha ott lettem volna az órán :)Blanka most is remek fotómodell, és megint nagyon klassz dolgokat készítettetek! Pénteken találkozunk!

    VálaszTörlés